0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Loopfietsen

Wilt u uw zoon of dochter snel leren fietsen? Met een loopfiets kunt u uw kleintjes te laten wennen aan een fiets en gaat er een wereld voor hen open. Door een loopfiets te gebruiken, leert uw zoon of dochter al snel het evenwicht te bewaren en is het goed voor het ruimtelijk inzicht, het coördinatievermogen, de motoriek en de durf om te fietsen. Het zelfvertrouwen groeit van uw kind en de meeste kinderen stappen dan ook moeiteloos over op een fiets met zijwielen.

Verschillende soorten loopfietsen

Loopfietsen zijn er in verschillende uitvoeringen en zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Voor ieder kind bestaat er dus een geschikte loopfiets. U kunt kiezen uit een loopfiets met een houten of een metalen frame, massieve rubberen banden of luchtbanden en een verstelbaar zadel of een vast zadel. Wanneer u kiest voor een loopfiets met verstelbaar zadel en stuur, kan de loopfiets nog met uw kind mee groeien.

Verschil tussen de banden

Loopfietsen met massieve of rubberen banden zijn geschikt om binnen of in de tuin mee te ‘fietsen’ terwijl loopfietsen met luchtbanden ook echt op straat gebruikt kunnen worden. Luchtbanden zorgen namelijk voor een veel grotere demping en meer grip.

Loopfiets met rem

Loopfietsen zijn met of zonder rem verkrijgbaar. Een handrem is vooral veilig en handig als uw kind ook echt vaart gaat maken. Verder is het belangrijk dat uw kind leert remmen voor als hij of zij over gaat stappen op een echte fiets.

Voetenplankje

Sommige loopfietsen beschikken over een voetenplankje. Vooral wanneer uw kind meer vaart maakt, kan het fijn zijn om een voetenplankje te hebben zodat hij of zij zijn of haar voeten hierop kan zetten.

Standaard

Het laatste verschil dat wij kunnen onderscheiden, is wel of geen standaard. Wanneer de loopfiets een standaard heeft kan deze worden neergezet, terwijl loopfietsen zonder standaard neergelegd moeten worden.

Wij hebben zowel voor jongens als meisjes mooie loopfietsen in verschillende kleuren.