0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Fietsen rond de Oosterschelde

Nog niet bij iedereen is het bekend dat Zeeland een heerlijke fietsbestemming is. Wie echter voor een fietsweekendje de mooie provincie Zeeland kiest, ontdekt de fietspaden over de uitgestrekte dijken, de rustige boerenweggetjes langs fruitboomgaarden, de weidse polders en de pittoreske, historische stadjes onderweg. Een appeltje voor de dorst meenemen is niet nodig, want langs de weg staat meestal wel ergens een stalletje met vers fruit.

De elementen van Zeeland

Wie de wind mee heeft zit in Zeeland goed op de fiets. Maar bij tegenwind is het andere koek. Met name op de lange dijken en bruggen kan het in Zeeland stevig waaien. Een electrische fiets is dan een uitkomst. Een groot voordeel in Zeeland is de zon. Die schijnt in Zeeland veel vaker dan elders. De Zeeuwse zon laat zich tot wel 100 uur meer zien dan in de rest van Nederland. Maar hèt belangrijkste element tijdens je fietsweekend in Zeeland is ‘water’. In Zeeland draait alles om het leven met de zee. Je proeft, ruikt, voelt en ziet in Zeeland over het water!

Rondje Oosterschelde

Een bijzonder fietsroute om dit zelf te ervaren is een rondje om de Oosterschelde, die je in twee of drie dagen kunt fietsen. Je fiets dan over lange bruggen en dijken en geniet van de panorama’s en de bijzondere natuur van de Oosterschelde. En misschien spot je onderweg wel een zeehond of bruinvis. Ook genieten is de smaak van verse mosselen en oesters die dezelfde dag nog uit de Oosterschelde zijn gehaald. In de hotels waar je logeert wordt je ’s avonds in het restaurant verwend met verfijnde gerechten, bereid uit streekproducten van Zeeland en de Oosterschelde. Stadjes die onderweg de moeite waard zijn, zijn onder meer Middelburg, Goes, Wemeldinge, Bergen op Zoom, Sint-Maartensdijk, Zierikzee en Veere.

Bagageservice

Heb je geen zin om met zware bepakking te gaan fietsen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor bagageservice. Dit is meestal tegen een kleine meerprijs wel mogelijk. Je koffer staat dan elke dag op je te wachten in het volgende hotel.

Meer informatie:

- Fietsroute rondje Oosterschelde  
- Fietsweekend weg in Zeeland 