0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Hoe schaf ik verstandig fietskleding aan?

Wanneer u gaat wielrennen moet er natuurlijk een kwalitatieve fiets in uw bezit zijn. Het is echter ook goed om de nodige aandacht te besteden aan het aanschaffen van fietskleding. Dit moet comfortabel zitten en kwalitatief goed zijn. Dit is zeker goed wanneer u frequent op de racefiets stapt.

Bovenkleding

Wij raden u aan om een aantal lagen kleding aan te trekken wanneer u gaat wielrennen. Allereerst moet u beginnen met een thermo of onder shirt. Dit zorgt voor voldoende ventilatie en hierdoor zult u geen koud bovenlichaam krijgen. Koop hierbij echter wel een goed thermoshirt en niet een ‘gewoon’ katoenen shirt. Dit zorgt voor onvoldoende beademing en houdt vocht vast.

De tweede laag is een shirt, wat zorgt voor verdamping van vocht aan het oppervlakte. Dit vocht is vanuit de 1e laag naar boven gekomen. De shirts zijn vaak gevoerd met een fleecestof en zijn zowel verkrijgbaar in korte als lange mouwen.

De laatste laag is een jack. Meestal wordt die jack gedragen bij veel wind, regen of ander onguur weer. Het gaat hierbij natuurlijk ook weer om de ventilatie van het lichaam, maar ook de kwaliteit moet goed zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal het shirt onvoldoende ademen. Ook is het handig wanneer u het jack klein kunt opvouwen, zodat het gemakkelijk mee te nemen is. 

De broek

Een goede fietsbroek is van essentieel belang. Bij de aanschaf van een geschikte fietsbroek moet u altijd de gebruiksintensiteit in uw achterhoofd houden. Bent u een fanatieke en frequente sporter? Dan raden wij u aan om een kwalitatief goede fietsbroek aan te schaffen, gemaakt van de juiste materialen. Zorg er ten alle tijden voor dat er zeem in de broek is verwerkt, wat uw zitvlak verbeterd. Hierdoor zal u na een lange tijd fietsen geen last krijgen wat met een normale sportbroek wel het geval is.