0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Waar moet ik op letten bij het kopen van een kinderfiets?

Is de fiets van je zoon of dochter te klein geworden? Kinderen groeien snel en hebben regelmatig een nieuwe fiets nodig. Het is belangrijk dat de maat van de fiets goed is. Een fiets moet niet te groot en niet te klein zijn, dit heeft te maken met de veiligheid en de houding. Daarnaast geeft het uw kind zekerheid als uw kind altijd met de voeten op de grond kan staan.

De maat

De maat van een fiets wordt over het algemeen uitgedrukt in inches, het gaat hierbij om de diameter van het wiel. Bij het kiezen van een juiste fietsmaat kijken veel mensen naar de leeftijd van het kind. Helaas is dit geen goede indicatie om de juiste maat te meten, omdat kinderen qua lengte nogal kunnen verschillen met leeftijdsgenoten. Vooral tijdens de pubertijd hebben leeftijdsgenoten vaak hele andere lengtes. Bij FietsenExpert.nl adviseren wij daarom altijd om naar de kledingmaat van het kind te kijken. In onderstaande tabel kunt u zien wat ons advies is bij een bepaalde kledingmaat. Is jouw zoon of dochter bijvoorbeeld net 5 jaar geworden en heeft ze kledingmaat 104? Kies voor een wielmaat van 14 inch. 
 

 

Op de groei

De meeste ouders kopen een fiets op de groei, zodat hun kind voor langere tijd op dezelfde fiets kan blijven fietsen. Dit is iets wat wij afraden. Bij een kinderfiets is het crusiaal dat een kind met zijn of haar voeten bij de grond kan. Zodra een kind niet met de voeten bij de grond kan op de fiets kan het erg gevaarlijk zijn. Het kind kan dan sneller vallen en minder makkelijk remmen en op- en afstappen. Maar wat nou als je zoon of dochter snel groeit waardoor de fiets wat te klein wordt? Verstel gewoon het stuur en zadel! Alle kinderfietsen van KinderfietsenExpert.nl hebben een verstelbaar zadel en stuur. 
 

Veiligheid

Voor kinderen is de kleur vaak de doorslaggevende factor. Wat mensen vaak vergeten is dat het raadzaam is om rekening te houden met de kleur van de fiets. Licht en felle kleuren (wit, geel, roze, groen, oranje) vallen beter op dan donkere kleuren zoals zwart en grijs. Vooral als je zoon of dochter regelmatig in het donker of bij schemering fietst, is een lichte kleur dus veiliger. Het is daanaast belangrijk dat uw kind altijd met licht op fietst in het donker, zie hier op toe als ouder.
 
Een ander aspect als het aankomt op veiligheid is het dragen van een fietshelm. In Nederland zijn fietshelmpjes niet verplicht en zie je ze niet veel in het straatbeeld. In andere landen (zoals bijvoorbeeld Duitsland) zijn fietshelmen heel gewoon. Hoe dan ook, het dragen van een helm is veilig en gelukkig zijn die van FietsenExpert.nl ook heel hip!