0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Gaat uw kind voor het eerst fietsen?

Er zijn een aantal dingen die u absoluut niet moet vergeten als u kind gaat fietsen. Het maakt niet uit waar uw kind de fiets voor gebruikt: naar school, sportclub, naar vrienden of familie. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

 

1.     Helm: Kinderen lopen tijdens het fietsen veel risico in het verkeer. Hoofdletsel is iets wat een mens snel kan oplopen en jaarlijks hebben 4000 fietsers hoofdletsel na een valpartij. Een helm beschermt uw kind tegen valpartijen en aanrijdingen en verkleint de kans op een hoofdletsel na een ongeluk. Bij het kopen van een helm moet u kijken naar het Europese keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat de helm van goede kwaliteit is en uw kind goed beschermt. 

 

2.     Handschoenen: Handschoenen zorgen ervoor dat uw kind geen koude handen heeft op de fiets. Daarnaast heeft handschoenen ook nog een belangrijke functie. Als uw kind valt, worden de handen beschermt door de handschoenen. Een kind heeft hierdoor minder kans op schaafwonden na een valpartij. Handschoenen hebben vaak ook speciale antisliplaag, waardoor de hand van uw kind niet makkelijk van het stuur af glijd.

 

3.     Kleding: Fietskleding is altijd belangrijk voor een fietser. Er bestaan voor fietsers speciale sokken, broeken, jassen, overschoenen, truien en arm- en beenwarmers. Deze fietskleding is niet allemaal relevant voor kinderen, maar een geschikte jas en een broek is wel belangrijk voor kinderen. Deze fietskleding bevat reflectoren en is wind- en waterdicht, waardoor je kind veilig en aangenaam kan fietsen. De fietskleding is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals polyester, fleece, en elastische superroubaix. De fietskleding is verder verkrijgbaar in verschillende kleuren.