0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Waarom is visolie zo goed voor je?

In Nederland is visolie één van de meest gebruikte voedingssupplementen. In deze supplementen zitten namelijk visvetzuren die goed zijn voor je gezondheid. De meeste Nederlanders krijgen echter te weinig van deze visvetzuren binnen, terwijl deze juist heel belangrijk voor je zijn. Vier redenen om hier werk van te maken.

Hart en bloedvaten

Al meer dan dertig jaar wordt het effect van visolie op hart- en vaatziekten door doctor Alexandra Richardson, verbonden aan de universiteit van Oxford, bestudeerd. Uit haar onderzoek naar het effect van visolie op hart- en vaatziekten, blijkt dat de voedingstoffen uit visolie een positieve werking hebben op het tegengaan van hart- en vaatziekten. Ook helpt het bij het voorkomen van een plotselinge hartstilstand of een hartinfarct. Visolie zorgt er namelijk voor dat er voldoende gezonde vetzuren in jouw lichaam zitten. Bij een tekort aan de gezonde visvetzuren gaat het hart veel sneller kloppen en kan het hart op hol slaan. Hierdoor gaat je hartonregelmatig kloppen, waardoor er niet meer genoeg bloed rondgepompt wordt. Als gevolg hiervan kunnen er bloedproppen ontstaan die weer kunnen zorgen voor een hartstilstand of een herseninfarct.

Hersenen

Om goed te functioneren hebben hersenen voedingstoffen nodig. Visvetzuren zijn een belangrijke voeding voor de hersenen. Daarnaast zijn Omega-3 en Omega-6 ook goed voor je hersenen. In vette vis komen vooral de belangrijke visvetzuren voor die je nodig hebt om te denken, leren en spreken. Ook is voldoende visolie goed voor jonge kinderen, omdat het de groei van de hersenen bevordert. Als resultaat daarvan hebben kinderen een beter geheugen en betere leerprestaties.

De huid

Visolie werkt positief op de gezondheid van de huid. Dit voedingssupplement is een handig hulpmiddel voor om bijvoorbeeld puistjes tegen te gaan. De voedingsstoffen verkleinen de kans op puistjes en zorgen ervoor dat jouw huid glanst. Daarnaast krijg je door visolie ook een beter immuunsysteem. Dit betekent een sterke weerstand tegen bacteriën of virale infecties.

Zwangerschap

We wisten al dat visolie goed is voor kinderen vanwege het bevorderen van de groei van de hersenen. Tijdens de zwangerschap hebben de voedingstoffen uit visolie een positieve invloed op hormoonschommelingen. Dit geldt ook voor vrouwen die borstvoeding geven, omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Meer gezonde visvetzuren in het lichaam hebben een gunstig effect op het geheugen van de moeder. Daarnaast is de kans op depressiviteit kleiner. Echter zijn deze effecten niet in alle onderzoeken door wetenschappers gevonden.

Meer weten?

Wil je meer weten of wil je advies over welke visolie het beste bij je past? De experts van VitaCijn helpen je graag verder met advies op maat. Aan de hand van jouw wensen of behoeften wordt je geholpen bij het zoeken naar het juiste voedingssupplement.