0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Waarom je een oldtimerverzekering nodig hebt

 

Als je een oldtimer hebt, weet je als geen ander wat de waarde hiervan kan zijn. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook financieel kan dit voertuig heel wat waard zijn. Daarom is het belangrijk dat je de juiste verzekering hebt voor jouw oldtimer. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een oldtimerverzekering.

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is een verzekering specifiek bedoeld voor auto’s die ouder zijn dan 25 jaar. Dit type verzekering houdt rekening met de leeftijd en waarde van de auto en biedt hierdoor specifieke dekking. De dekking kan per verzekeraar verschillen, maar doorgaans biedt de oldtimerverzekering een minder uitgebreide dekking dan bijvoorbeeld een casco-verzekering. Daar staat tegenover dat de premie van de oldtimerverzekering doorgaans lager is dan een casco-verzekering.

Voordelen van een oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering biedt tal van voordelen boven een reguliere autoverzekering. Om te beginnen is de premie doorgaans lager. Het risico op schade bij een oldtimer is immers minder groot dan bij een nieuwere auto. Bovendien mag je met een oldtimer minder vaak rijden dan met een reguliere auto. Hierdoor is het risico op schade sowieso al lager.

 

Daarnaast kun je bij een oldtimerverzekering vaak kiezen voor een dekking die past bij de waarde van de auto. Bij een reguliere autoverzekering is het dekking vaak generiek, wat kan betekenen dat je onder- of oververzekerd bent. Als je een oldtimerverzekering afsluit, wordt er vaak een taxatie van de auto gedaan, waardoor je verzekerd bent voor de juiste waarde van de auto.

 

Een ander voordeel is dat het schadeherstel bij een oldtimer vaak specifieker is dan bij reguliere auto’s. Er zijn namelijk niet altijd specifieke onderdelen meer voorradig. Met een oldtimerverzekering krijg je vaak de garantie dat er gezocht wordt naar de originele onderdelen of dat er tenminste een alternatief van gelijkwaardige kwaliteit wordt gebruikt.

 

Tot slot zijn de voorwaarden van een oldtimerverzekering doorgaans gunstiger dan bij een reguliere autoverzekering. Zo kun je bijvoorbeeld vaak zelf bepalen wie de reparatie uitvoert en krijg je meer keuzevrijheid in de te gebruiken onderdelen.

Hoe sluit je een oldtimerverzekering af?

Het afsluiten van een oldtimerverzekering is in Nederland relatief simpel. Er zijn diverse verzekeraars die een oldtimerverzekering aanbieden en vaak kun je dit online doen. Wel is het vaak vereist dat de auto minimaal 25 jaar oud is en niet wordt gebruikt als dagelijkse auto.

 

Bij het afsluiten van de verzekering wordt vaak wel een taxatierapport gevraagd. Dit kan door een onafhankelijke expert worden gedaan. Op basis van de waardebepaling van de auto kan een passende verzekering worden afgesloten.


Een oldtimerverzekering biedt tal van voordelen. Naast de lagere premie, kan je vaak kiezen voor een dekking die past bij de waarde van de auto. Met een oldtimerverzekering krijg je vaak de garantie dat er gezocht wordt naar de originele onderdelen of dat er tenminste een alternatief van gelijkwaardige kwaliteit wordt gebruikt. Het afsluiten van een oldtimerverzekering is relatief simpel en kan vaak online worden gedaan. Kortom, een oldtimerverzekering is een absolute must-have voor iedereen die zijn oldtimer koestert en goed wil beschermen. Zoek bijvoorbeeld eens op Univé oldtimerverzekering voor meer informatie.