0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Het kiezen van de juiste fietshelm voor kinderen en volwassenen


Een fietshelm kopen is een belangrijke stap om de veiligheid tijdens het fietsen te vergroten. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het vinden van een helm die goed past en comfortabel zit, is essentieel. Een te grote of te kleine helm biedt niet de bescherming die je nodig hebt. Meet de omtrek van je hoofd op om de juiste maat te bepalen. Kijk naar helmen die verstelbare bandjes en een draaiknop aan de achterkant hebben. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd. De helm moet op je hoofd zitten zonder te veel te bewegen als je je hoofd schudt. Veiligheidscertificaten zijn ook belangrijk. 

De veiligheidskenmerken van een fietshelm

Bij het kiezen van een helm zijn de veiligheidskenmerken cruciaal. Moderne helmen komen met een scala aan technologieën die extra bescherming bieden. MIPS-technologie, bijvoorbeeld, helpt de impactkrachten te verminderen die kunnen leiden tot hersenletsel. Het is een extra laag in de helm die bij een val roteert om de draaikrachten te verminderen. Een ander belangrijk kenmerk is de constructie van de helm. In-mold helmen bieden een sterkere structuur. Het type helm fuseert de buitenschaal met het schokabsorberende binnenmateriaal. Het resultaat is een lichtere, maar sterkere helm. Reflecterende elementen en heldere kleuren kunnen ook bijdragen aan de zichtbaarheid. Het is vooral belangrijk tijdens de schemering of bij slecht weer.

Onderhoud en vervanging van je fietshelm

Goed onderhoud van je fietshelm zorgt ervoor dat deze zo lang mogelijk meegaat. Schoonmaken doe je met milde zeep en water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de materialen kunnen beschadigen. Controleer regelmatig op scheurtjes of schade. Na een val is het vaak nodig om de helm te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is. De integriteit van de helm kan aangetast zijn. Fabrikanten adviseren meestal om de helm elke vijf jaar te vervangen. Het komt omdat materialen na verloop van tijd kunnen degraderen door blootstelling aan zonlicht en zweet. Een goed onderhouden fietshelm is een essentieel onderdeel van je fietsuitrusting. Het draagt bij aan een veilige en plezierige fietservaring.