0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Tips om kinderen verkeersveiligheid aan te leren

Verkeersveiligheid begint bij volwassenen. Waarom? Zij leren dit aan hun kinderen en die weer aan hun kinderen enzovoorts. Er heersen nog zo veel vragen op het gebied van verkeersveiligheid te leren aan uw kinderen. Een goed voorbeeld van zo’n vraag is: Wanneer begin ik mijn kind verkeersveiligheid bij te brengen en hoe doe ik dit het beste?

Wat is belangrijk om uw kind bij te brengen?

Er zijn een aantal dingen die uw kind zeker moet weten voor hij/zij de weg op kan. Zo zijn er natuurlijk de standaardregels, zoals stoplichten en zebrapaden. Maar vergeet vooral niet dat uw kind een gevaar kan vormen wanneer hij of zij zijn of haar hand niet uit steekt op de fiets. Maar alleen je hand uitsteken is niet genoeg om veiligheid te garanderen. Leer uw kind om vooral eerst te kijken of er een auto aankomt en daarna pas de hand uit te steken.

Hoe brengt u dit uw kind het beste bij?

Kinderen vinden het af en toe lastig om dingen van papa en mama aan te nemen. Kinderen leer je dingen het beste door het hen spelenderwijs duidelijk te maken. Bedenk een manier om het de kinderen op een leuke en niet te moeilijke manier te leren. Doe dit bijvoorbeeld tijdens het fietsen of als u in de auto zit.

Pubers?

Pubers zijn een heel ander geval en worden vaak gezien als onmogelijke uitdagingen. Benader uw puber vanuit een ander perspectief. Neem hen serieus en leg uit waarom het belangrijk is dat het licht bijvoorbeeld op de fiets aan moet staan. Ga desnoods `s avonds een keer met de auto een rondje rijden en laat zien dat fietser voor automobilisten moeilijk te zien zijn. Het is ook belangrijk dat u de controle houdt en de regelmatig controleert of de lichten het nog doen. 

Nieuwe fiets

Om uw kinderen te belonen met het goede fietsgedrag hebben wij natuurlijk mooie fietsen in het assortiment voor leuke prijzen. Zo hebben wij voor jongens stoere fietsen en voor meisjes mooie meisjesfietsen.